Ataşehir Toplu Konutları

Client
Varyap
Starting Date
2008
End
2008
Location
İstanbul
Program
Konut

Batı Ataşehir’de TOKİ’ye ait araziler üzerinde yapılacak son etapla ilgili davetli yarışma önerisidir. Toplam 105.000 m² parsel alanına yaklaşık 1600 konutluk bir proje yapılmıştır.
Bununla beraber özellikle tüm parseller arasında yaya sürekliliğini sağlamak amacıyla kotlar arasında üst yaya bağlantıları oluşturulmuştur. Otoparklar parsellerin alt bölümlerinde oluşturulmuş, böylelikle parseller araç trafiğinden arındırılmıştır.

Otoyolların yaratmış olduğu bu yeni konut yerleşim bölgesinde, simgesel bir nitelik taşıması istenilen ana kulenin sağır cephesi, otoyol gürültüsü ve kuzey etkisini azaltacak biçimde tasarlanmıştır.
Yine projenin tamamında LEED kriterlerine uyarak tasarımın ekolojik normlarla uyumu hedeflenmiştir. Belediyeye ait olan rekreatif alan da tasarlanarak yapay gölet oluşturulmuş, bu alan proje için bir iç bahçe konumuna kavuşturulmuştur.

Tasarım Ekibi:
Ayçen Seyman, Ezgi Koçak, Naz Beykan, Selin Gürel