İstanbul Şehir Üniversitesi Yurt Binası

Client
İstanbul Şehir Üniversitesi
Starting Date
2015
End
2018
Location
İstanbul

Yapı arazi eğimine dik iki blok ve bunları bağlayan alçak sosyal alanlardan oluşmaktadır. U biçimli avlunun girişine öğrencilerin ziyaretçiler ile görüşmeleri için bir nizamiye binası yapılması planlanmıştır. Bu şekilde avlu üniversitenin 380 dönümlük kontrolü zor dış mekanından ayrılmış tanımlı bir alan haline gelmiştir. Bu tanımlı durum dış mekanda mahrem olma imkanını da sağlar. Odalar 3’er kişilik olarak düzenlenmiştir ve katlarda tv odası, kat mutfakları gibi sosyal alanlar ve etüd alanları ile desteklenir.

Tasarım Ekibi:
Barış Yüksel, Emre Cestel, Zeynep Şankaynağı, İdil Yücel, Arın Tanrıkulu, Zeynep Oba, Fatih Kariptaş, Yasemin Hacıkura, Filiz Şahin, Özge Üstündağ

Statik Proje:
Parlar Mühendislik
Mekanik Proje:
EKO Mühendislik
Elektrik Projesi:
Megapol Mühendislik
3 Boyutlu Görselleştirme:
Artı Eksi Sıfır Mimarlık ve Görselleştirme
Fotoğraflar:
Cemal Emden