Istanbul Şehir Uni. Dormitory

Client
İstanbul Şehir Üniversitesi
Date/Tarih
2015
End
2018
Locatıon/Konum
İstanbul

The building consists of two blocks perpendicular to the slope of the land and social areas connecting them. It is planned to design a building for the students to meet with visitors at the entrance to the U-shaped courtyard. In this way the courtyard is separated from outdoor space of the university and has become a defined area. This defined situation provides the possibility of being private. Rooms are designed for 3 persons. In addition, floors are supported by social areas such as TV rooms, floor kitchens and study areas.

Design Team:
Barış Yüksel, Emre Cestel, Zeynep Şankaynağı, İdil Yücel, Arın Tanrıkulu, Zeynep Oba, Fatih Kariptaş, Yasemin Hacıkura, Filiz Şahin, Özge Üstündağ

Statical Project:
Parlar Mühendislik
Mechanical Project:
EKO Mühendislik
Electrical Project:
Megapol Mühendislik
3D Rendering:
Artı Eksi Sıfır Mimarlık ve Görselleştirme
Photography:
Cemal Emden