Seba Ofis Boulevard yerleşkesi içinde yer alan ofis, iç mekan yenileme projesi olarak ele alınmaktadır. Proje TOKEN şirketinin KOÇ yapısına bağlanmasının ardından büyüyen şirketin İstanbul’daki ilk merkezidir. Proje alanı 700m² kapalı alan ve 300m² yeşil ve kentsel dokuyla çevrelenmiş bir teras alanına sahiptir. İşveren, firmanın teknolojik kimliğini yansıtan, net ve dinamik, modern ve yenilikçi, canlı ve genç bir çalışma ortamı talep etmektedir. TOKEN şirketi, TOKEN Finans ve TOKEN Ödeme Şirketleri’nin bir arada çalışabileceği büyük ve küçük toplantı alanlarına sahip, sosyal donatılar ve teras gibi alanların yoğun olarak kullanılmasına olanak tanıyan, şirketin teknolojik, yenilikçi ve insan odaklı yapısını yansıtan bir çalışma alanına ihtiyaç duymaktadır.
Şirketin finans ve ödeme bölümlerinin yer alacağı bu yeni ofis alanı, çok sayıda yönetici birimini içinde barındırmaktadır. Şematik tasarım sürecinde projenin çözmesi gereken ilk konu, mevcut strüktür ve cephe bölüntüleri içinde çok fazla kapalı alan yaratmadan yönetici birimlerini açık ofislere entegre etmektir. Burada işveren ile yapılan yaratıcı görüşmeler sonunda, dönüşen dünyanın da gerektirdiği şekilde, yönetici çalışan hiyerarşisini kapalı odalarla tanımlamak yerine, tüm birimlerin yöneticileriyle birlikte çalıştığı açık çalışma alanları önerildi. Birbiri ile iletişimde olan alt birimler yakın şekilde konumlandırıldı. Gizlilik ihtiyacı olan birimler kapalı oda içine alındı. İkili, kısa, özel görüşmelerin yapılabilmesi için, yüksek ses ve teknoloji performansı sunan görüşme odaları önerildi. Bu odalar, çekirdek etrafında konumlandırıldı. Çekirdeğin merkezine de ofiste en çok kullanılan sosyal donatı olan kitchenette yerleştirildi. Böylece planın tam merkezinde, çekirdek çevresinde görüşme odalarını, karşılama mekanını ve sosyal donatıları içine alan bir kabuk oluşturulmuş oldu. Bu kabuk; bir tarafta ana giriş kapısını, diğer tarafta da terasın ana çıkış kapısını birleştiren görsel bir aks olarak tanımlandı. Bu aks hem planda hem de 3. boyutta birbirine bağlandı. Böylece; ana girişten içeri adım atıldığı anda tam karşıdaki terasa çıkışı ve onun devamındaki yeşil doku hissedilir hale getirildi. Girişin sağında ve solunda yer alan açık-kapalı ofisler ve toplantı odaları ise çalışma zonlarını oluşturdu.
Ana girişi ve görsel aksı vurgulamak için, teknoloji kimliğini öne çıkaracak şekilde bir “Portal” oluşturuldu. Bu portal, giriş kapısının hemen karşısında ofise açılan bir ikinci kapı gibi ekranlar ile çerçevelendi.
Terasta bulunan mevcut kış bahçesi korunarak çok amaçlı bir toplanma alanına dönüştürüldü. Ortada yer alan büyük masa, hem çalışma hem de sosyal eğlenceler yapmaya elverişli olacak şekilde tasarlandı. Kış bahçesi dışında kalan açık alan ise; çalışma, dinlenme, eğlenme ihtiyaçlarına cevap verebilen özel imalat elemanlarla donatıldı. Teras mobilyaları ve özel imalatlar terasın bitkilendirilmesine olanak tanıyarak, çevredeki yeşil doku ile görsel bir bütünleşme arakesiti üretildi.
Planlamadaki; net ve dinamik, modern ve yenilikçi, canlı ve genç kavramlarını içeren tasarım kararları malzeme, özel imalat mobilyalar ve yüzey seçimleri yaklaşımlarına ışık tutan veriler olarak ele alındı.
Türkiye’nin en köklü şirketlerinden birinin yapısı altında büyümekte olan, genç, yenilikçi, dinamik bir teknoloji şirketi için; kendi kimliğine en iyi şekilde uyacak, mevcut alanı hem mümkün olduğunca tanımlı/net şekilde kullanıp, hem de esnekliğe imkan verecek bir planlama ile, birlikte çalışmayı destekleyen, güçlü sosyal alanlar ile çevrelenmiş, yeşil çevre dokusunu giriş kapısından itibaren her alanda vurgulayan ve eklediği donatılar ile artıran, çalışanlar için demokratik ve yaratıcı bir ofis ortamı tasarlanmıştır.