Dream Games

İŞVEREN

Dream Games

yıl

2021

bitiş yılı

2022

Tasarım Ekibi:

Kerem Erginoğlu, Hasan Çalışlar, Sezen Bilge, Umut Atlı, Dilara Demiralp, Sena Ünal, Cansın Yılmaz

Dream Games, 2019 yılında kurulmuş mobil oyun geliştiren bir firmadır. Hızla büyüyen firma, yeni kiraladıkları 4 ofis katını, yeni ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ofise dönüştürmek istemektedirler. Proje; bu alanın yaratıcı düşünce ile geliştirilen, oyun firması kimliğini yansıtan, sade, dinamik, güncel, yenilikçi ve canlı bir çalışma alanına dönüşmesini hedefler.

Dream Games ekibi, dört katın ikisini oyun geliştiren ekiplerin yer alacağı çalışma katı, birini ortak birimler çalışma katı ve bir katı da sosyal kat olarak kullanmaya karar vermiştir. Açık ofis alanlarına ek olarak büyük, orta ve küçük toplantı alanları, ofis içi sosyal alan, kitchenette gibi kullanımlar da yer almaktadır. Ortak kat 4 katın ana girişinin bulunduğu kattır. Bu katta pazarlama, finans ve teknoloji ekiplerinin lineer masa düzeninde çalışması ve ekip sayısında beklenen artış nedeniyle rezerv masaların olması planlanmıştır.

Sosyal kat, ofisin yemekhane ve mutfağının yer aldığı, dinlenme ve sosyalleşme ihtiyaçlarının da giderildiği kattır. Sosyal kattaki bir diğer önemli mekan da sinema salonudur. 32 kişinin aynı anda izleyici olabileceği konforlu bir alan tasarlanmıştır.

Projede çözülmesi gereken ilk konu mekanik sistem kararı olmuştur. Mevcut mekanik sistem değiştirilerek tüm katlarda homojen havalandırma ve iklimlendirme çözümleri uygulanmıştır. Bu sistem sayesinde açık ofis alanlarında ve sosyal alanlarda daha önce atıl kalan cephe önleri de kullanıma açılmış oldu. İşveren ile yapılan görüşmeler sonunda, yeni dünyanın da gerektirdiği şekilde, yönetici çalışan hiyerarşisini kapalı odalara hapsetmek yerine, tüm birimlerin birlikte çalıştığı alanlar tasarlanmıştır.

Projede özel imalat ürünlerinin tasarımı, sade ve yenilikçi bir iç mekan yaratımı için gerekli araştırmaların yapılması öncelikli faaliyet şemasını oluşturmaktadır. Bu bağlamda, firmanın çalışma sistemi ve özel ihtiyaçları doğrultusunda, çalışma masaları projeye özel tasarlanmış ve kat planları şekillenmiştir. Ekibin scrum masa grubu içerisinde en hızlı şekilde, masa ayaklarına takılmadan kesintisiz hareket edebilmesi ve bu sayede aktif iletişimde olmaları sağlanmıştır. Masanın formu ve ayak tasarımının yanı sıra, masa dış kabuğu, panel yükseklikleri ve açıları kullanıcıların çalışma alışkanlıkları ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmiştir.

Bina çekirdeği etrafında, küçük görüşme odaları, kitchenette gibi mekanlar ile depolama alanlarını kapsayan bir kabuk oluşturulmuştur. Orta ve büyük ölçekteki toplantı odaları ise kare alanın köşelerinde yer almış ve 4 tarafı İstanbul manzarasına sahip olan katların şehirle etkileşiminden faydalanılmıştır. Katlar arası sirkülasyon sosyal alanlar ve giriş alanında çözülmüştür. Bu sayede sirkülasyon sırasında sosyal alanlarda ekipler arası etkileşimin artmasına fırsat verilmiştir. Planlamadaki; sade, net ve dinamik yaklaşım, malzeme ve yüzey kararlarında da tasarıma ışık tutmuştur.
Büyümekte olan, genç, yenilikçi bir mobil oyun şirketi için; kendi kimliğine en iyi şekilde uyacak, mevcut alanı hem mümkün olduğunca tanımlı/net şekilde kullanıp, hem de esnekliğe imkan verecek bir planlama yapılmıştır. Demokratik ve yaratıcı bir çalışma mekanı yaratılması projenin ana hedeflerinden biri olarak tasarıma yön vermiştir. Birlikte çalışmayı destekleyen, güçlü sosyal alanlar ile çevrelenmiş, eklenen donatılar ile verimliliği artıran ve çalışma kültürünü zenginleştiren bir ofis ortamı oluşturulmuştur.

Statik Proje:

Balkar Mühendislik

İç Mekan Tasarımı:

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık

Aydınlatma Projesi:

NA Lightstyle

Proje Yönetimi:

SPM Proje Yönetimi

Ana Yüklenici:

Jeyan Ülkü Mimarlık

Mekanik Proje:

MEP Mekanik

Elektrik Projesi:

Enkom Mühendislik

Fotoğraflar:

Cemal Emden

proje lokasyonu